Tour du ALS - trots op onze medewerker Johan Bodde

Terug naar overzicht
Tour du ALS - trots op onze medewerker Johan Bodde

Bas Bomers, Theo Bodde, Pieter Mulder en Johan Bodde trapten zich zaterdag de benen uit het lijf. Onder de naam ‘Team Ingo’ deden ze mee aan de Tour du ALS. Op de racefiets bedwongen ze de Mont Ventoux, een joekel van een berg in Frankrijk. Alles voor het goede doel: de Stichting ALS, die zich inzet voor de strijd tegen de gelijknamige spierziekte.


Johan Bodde voelt zijn benen en onderrug nog behoorlijk op maandag. De Mont Ventoux beklimmen is dan ook geen sinecure. 21 kilometer voert de weg omhoog met stijgingspercentages die oplopen tot boven de 10 procent. Johan deed de beklimming twee keer, teamgenoot Pieter Mulder zelfs drie keer. Bas Bomers en Theo Bodde (een broer van Johan) hielden het bij één keer, toch ook een knappe prestatie. Johan: “Het was afzien, maar we wisten alle vier: dit staat in geen verhouding tot het lijden van mensen die ALS hebben.
En dan komt gelijk de naam van Ingo Bouman naar boven. De naam van de man naar wie ‘Team Ingo’ is vernoemd. Een Duivenaar die een jaar geleden overleed aan ALS. Ingo Bouman was geliefd. Een ondernemer, een aanpakker, een leuke vent. Een man die met zijn vrouw Laura en hun dochters Jolie en Tess midden in het leven stond. Totdat de ziekte ALS zich openbaarde en hij wist dat zijn spieren langzaam, één voor één zouden uitvallen.


Johan Bodde (48) kende Ingo Bouman sinds eind jaren tachtig. Johan: “We maakten deel uit van dezelfde vriendengroep. Ingo heeft er persoonlijk voor gezorgd dat ik ook ben gaan fietsen. Hij reed op dat moment wedstrijden en was in een super conditie. Naast fietsen vierden we het leven. Samen kermisvieren, samen skiën, samen naar de Korenmarkt, noem maar op. En dan ineens wordt ALS bij je vastgesteld. Dramatisch. De ziekte zit bij Ingo in de familie, maar hij hoopte dat hij de dans zou ontspringen. Niet dus.
De vier leden van ‘Team Ingo’ hebben alle vier ‘Duuvese’ wortels. Johan Bodde, Theo Bodde en Bas Bomers wonen al bijna hun hele leven in Duiven. Pieter Mulder woont in Amsterdam, maar zijn vader Richard Mulder komt uit Duiven en is tevens een oom van Ingo Bouman. Er was nog een team dat zich in 2019, toen bij Ingo de diagnose ALS werd gesteld, om Ingo Bouman schaarde. Samen zamelden de teams zo’n 50.000 euro in voor de Stichting ALS. Daar komt nu nog eens minstens 10.785 euro bij. Dat is het bedrag dat begin deze week op de teller stond van ‘Team Ingo’.


Johan Bodde: "Bedrijven als Intervracht Nederland, Petproject, Eurosport Nutrition, Lana Equestrian en IMC-PRO hebben flinke bedragen gesponsord. Zoals ook veel mensen dat op persoonlijke titel hebben gedaan. Die zijn we allemaal heel dankbaar. Zo mogen we tenminste hopen dat deze vreselijke ziekte ooit de wereld uit wordt geholpen. Onze teampagina is tot eind deze maand in de lucht. Het zou mooi zijn als we nog iets hoger uitkomen dan het bedrag dat we nu hebben.

Doneren kan via www.tourduals.nl. Zoek met de naam ‘Ingo' onder ‘teams'.

Bron: Duivense Post - 15 september 2021

https://www.duiven-post.nl/reader/76655/1696247/afzien-op-mt-ventoux-voor-goede-doel

Terug naar overzicht
+31 (0)88 3190430
info@intervracht.nl