Tarieven zee- en luchtvracht 4e kwartaal 2019

Terug naar overzicht

Graag informeren wij onze relaties aan het begin van ieder nieuw kwartaal over de ontwikkelingen van de tarieven zee- en luchtvracht binnen ons dienstenpakket.

Zeevracht

  • Import Azië

De tarieven zijn de afgelopen maanden wederom fors gedaald. Zoals we dit reeds een aantal jaren doen, worden de schommelingen wederom door de variabele “Peak Season” toeslag (PSS) opgevangen. De verwachting is dat de tarieven zelfs nog verder gaan dalen en vanaf december 2019 wellicht stabiliseren.

  • Noord-Amerika

De export tarieven op de Noord Amerika trade zijn wederom gestegen. De meeste rederijen hebben de tarieven tussen de USD 75,00 en USD 150,00 per TEU verhoogd, enkele Premium carriers zoals o.a. Hapag Lloyd zitten daar zelfs nog boven.

Luchtvracht

  • Import Azië

Op de import uit Azië zijn de tarieven aanzienlijk gedaald de laatste tijd. We zien echter op dit moment weer een opleving veroorzaakt door een hogere vraag, o.a. nieuwe Apple en HP producten zorgen voor hogere tarieven in de markt. Vanaf half oktober wordt wederom een daling verwacht. Vanaf december tot Chinees Nieuwjaar zullen de tarieven weer een opwaartse trend laten zien. Wij hebben onze tarieven dienovereenkomstig aangepast.

  • Noord Amerika

Voor vluchten van en naar Noord Amerika lijken de tarieven op dit moment niet of nauwelijks te wijzigen.

Toeslagen

De toeslagen voor FSC, SSC, CAF, BAF en LSF worden zoals altijd volgens uitgave aan u doorbelast. Met name de brandstof gerelateerde toeslagen stijgen momenteel, veroorzaakt door de hogere olie prijzen op de wereldmarkt.

Terug naar overzicht
+31 (0)88 3190430
info@intervracht.nl