Tarieven zee- en luchtvracht 4e kwartaal 2018

Terug naar overzicht
Tarieven zee- en luchtvracht 4e kwartaal 2018

Onze sector kampt nog steeds met enorme tekorten op de wegvervoer markten in Europa en de VS. Dit heeft ook zijn weerslag op de tarieven in Q4, 2018.

ZEEVRACHT

FAR EAST

De tarieven voor containers uit het Verre Oosten en met name uit China zijn de laatste weken weer aan het dalen. Wij vangen de tarief schommelingen op door onze inmiddels bekende variabele “Peak Season Surcharge” (PSS). Op dit moment is de PSS negatief. De ontwikkeling voor de komende maanden blijft echter onzeker.

NORTH ATLANTIC

Voor de export naar Noord Amerika zijn de tarieven weer aan het stijgen, gemiddeld met zo’n USD 100,00 per TEU met name veroorzaakt door de krappe capaciteiten en de tekorten in de truck markt. Uiteraard spelen de hoge brandstofkosten ook een belangrijk rol in deze ontwikkeling. Voor onze Ocean LCL diensten naar de VS hebben wij de tarieven met USD 2,00 w/m naar boven aangepast om de diverse verhogingen te kunnen opvangen. De BAF toeslagen voor volle containers (FCL) worden volgens uitgave doorbelast.

Voor de import uit Amerika zien wij momenteel geen grote wijzigingen, behalve wederom de gestegen voortransport kosten en de hogere brandstof toeslagen (BAF). In een aantal gevallen zullen de voor- e/o natransport kosten aangepast worden aan de bijzondere situatie met betrekking tot het binnenlands vervoer in de VS. De bekende toeslagen zoals CAF, BAF en FSC zullen blijven fluctueren en worden zoals altijd volgens uitgave aan onze opdrachtgevers belast.

LUCHTVRACHT

FAR EAST

De tarieven voor de import uit Azië zijn de laatste weken weer sterk aan het stijgen en we hebben onze tarieven daarop moeten aanpassen. Export tarieven vanuit Europa naar Azië blijven grotendeels ongewijzigd voor zover we dat nu voor het 4e kwartaal kunnen inschatten.

NOORD AMERIKA

Op Noord-Amerika zijn de capaciteiten nog steeds krap en dit heeft ook hogere tarieven voor het laatste kwartaal van 2018 tot gevolg. Ook blijft het belangrijk uw zendingen op tijd te boeken en zeker voor “maindeck” lading kunnen ruimte en tarieven aan schommelingen onderhevig zijn.

Terug naar overzicht
+31 (0)88 3190430
info@intervracht.nl