Tarieven zee- en luchtvracht 2e kwartaal 2020

Terug naar overzicht
Tarieven zee- en luchtvracht 2e kwartaal 2020

Al vele jaren ontvangt u van ons ieder kwartaal een update van de marktsituatie in de zee- en luchtvracht en tegelijkertijd uw tarieven voor de nieuwe periode.

Voor het 2e kwartaal 2020 is dat echter, veroorzaakt door de wereldwijde Corona crisis, meer dan lastig, om niet te zeggen onmogelijk. Daarom hebben wij ervoor gekozen op dit moment geen nieuwe tarieven voor Q2, 2020 af te geven.

Een korte samenvatting van de gevolgen van de Corona crisis voor onze business:

Zeevracht

  • Tekorten equipment, ruimte aan boord en administratieve / fysieke ondersteuning bij alle schakels in de keten zoals o.a. truckers, terminals, afhandelaren, rederijen, douane, overheden/instanties etc.
  • Door schaarste met name op de Noord Atlantische vaarroutes hebben diverse rederijen forse algemene verhogingen (GRI’s) aangekondigd.
  • Beperkingen e/o sluitingen van havens/terminals/routes.

Luchtvracht

  • Passagiersvluchten wereldwijd, waarmee ca. 80% van alle luchtvracht wordt gevlogen, zijn sterk beperkt.
  • Luchtvrachtafhandeling op alle grote luchthavens in de wereld substantieel gereduceerd.
  • Door een enorme run op freighter capaciteiten zijn de tarieven fors gestegen en is luchtvracht ruimte uiterst krap.

Mogelijkheden en tarieven wijzigen met de dag en wij hebben daarom besloten de tarieven van Q1, 2020 te blijven hanteren en alle toeslagen die gerelateerd zijn aan de Corona crisis volgens uitgave aan onze opdrachtgevers door te belasten. In veel gevallen zal een tarief voor een opdracht per dag en situatie bepaald worden, met name bij luchtvracht zendingen.

Zoals de meesten van onze branchegenoten zullen ook wij ons moeten beroepen op een situatie van onvoorziene omstandigheden waardoor bestaande tarieven en afspraken mogelijk niet kunnen worden gehonoreerd.

Terug naar overzicht
+31 (0)88 3190430
info@intervracht.nl