Tarieven zee- en luchtvracht 2e kwartaal 2018

Terug naar overzicht
Tarieven zee- en luchtvracht 2e kwartaal 2018

De aanhoudende, extreme situatie met de tekorten van truckers in de VS speelt ons parten en ook de verstorende congestie in de Rotterdamse haven doet de sector geen goed.

ZEEVRACHT

FAR EAST

De tarieven voor containers uit het Verre Oosten en met name uit China zijn de laatste weken fors aan het dalen . Diverse marktpartijen verwachten dat dit een tijdelijke situatie is maar niemand kan daar op dit moment zekerheid over geven. Wij vangen de tarief schommelingen op door onze inmiddels bekende variabele “Peak Season Surcharge”.

 NORTH ATLANTIC

Voor de export naar Noord Amerika zijn de tarieven licht gestegen, veroorzaakt door de krappe capaciteiten in de markt en een aantrekkende economie.  De kosten voor afleveringen gaan soms fors omhoog vanwege het tekort aan truckers die containers kunnen afleveren. Voor de import uit Amerika zien wij momenteel geen noemenswaardige wijzigingen, behalve wederom de gestegen voortransport kosten.

Graag laten wij u weten dat wij erin zijn geslaagd de zeevracht tarieven voor onze LCL diensten van en naar het Midden Westen stabiel te houden. In een aantal gevallen zullen de voor- e/o natransport kosten aangepast worden aan de bijzondere situatie met betrekking tot het binnenlands vervoer in de VS.

De bekende toeslagen zoals CAF, BAF en FSC zullen wederom fluctueren en worden zoals altijd volgens uitgave aan onze opdrachtgevers belast.

 

LUCHTVRACHT

De tarieven voor luchtvracht uit Azië (met name China)  zijn de laatste weken substantieel gedaald maar lijken op dit moment weer te stijgen. In veel gevallen zullen we maar een beperkte geldigheid van de tarieven voor 1 maand of soms korter kunnen afgeven.

De export tarieven, met name naar Noord Amerika daarentegen laten een opwaartse trend zien. Bijvoorbeeld KLM heeft een forse tariefsverhoging per 1 april 2018 aangekondigd. Ook de import tarieven uit Noord Amerika stijgen en we zullen in een aantal gevallen aanpassingen in onze tarieven moeten gaan doorvoeren.

Terug naar overzicht
+31 (0)88 3190430
info@intervracht.nl