Tarieven zee- en luchtvracht 2e kwartaal 2019

Terug naar overzicht

Graag informeren wij onze relaties aan het begin van ieder nieuw kwartaal over de ontwikkelingen van de tarieven zee- en luchtvracht binnen ons dienstenpakket.

Zeevracht

Import Azië

We zien een substantiële daling van de tarieven, veroorzaakt door overcapaciteit van scheepsruimte en een minder sterk groeiende economie. Per 01.04.2019 hebben wij onze import Azië tarieven aangepast aan het nieuwe tariefniveau door middel van een wijziging van de PSS voor Q2,2019. Wij houden u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen inzake de tarieven voor de Far East Import Trade.

Noord-Amerika

De meeste rederijen hebben de tarieven per 1 april 2019 wederom verhoogd voor de routes op de Noord Atlantische vaargebieden. Laadruimte blijft krap en de kosten voor brandstof zijn onveranderd hoog. Wij hebben onze tarieven dienovereenkomstig aangepast voor Q2, 2019.

Luchtvracht

De meeste luchtvracht tarieven zullen per 01.04.2019 gaan wijzigen wanneer het zomerseizoen begint en de luchtvaartmaatschappijen met nieuwe tarieven komen. Voor de import uit Azië zijn de tarieven de laatste maanden behoorlijk gestegen. Om de forse tarief schommelingen op deze routes enigszins op te vangen werken wij met een variabele Peak Season surcharge (PSS).

Ook de tarieven voor import uit Amerika zijn gestegen en de wijzigingen hebben wij verwerkt in onze tarieven voor Q2, 2019. De tarieven voor export naar de VS blijven vooralsnog ongewijzigd.

Toeslagen

De ondertussen bekende toeslagen voor brandstof (BAF, LSSC, FSC), valuta risico’s (CAF) en security (SSC, ISPS) zullen wij zoals altijd volgens uitgave aan u doorbelasten. Daar waar mogelijk hebben wij toeslagen samengevoegd om het aantal offerte- en facturatie lijnen te beperken.

Terug naar overzicht
+31 (0)88 3190430
info@intervracht.nl