Tarief ontwikkeling zeevracht import Azië

Terug naar overzicht
Tarief ontwikkeling zeevracht import Azië

De tarieven voor zeecontainers uit China en Zuid Oost Azië bereiken inmiddels ongekende hoogtes en de ruimte blijft onverminderd krap. Er zijn momenteel vrijwel geen lege containers in Azië te vinden en diverse schepen liggen in Quarantaine door Corona uitbraken aan boord.


Vorige week lieten we al weten dat de tarieven in 2 maanden tijd verdrievoudigd zijn, dit is inmiddels alweer achterhaald, de tarieven gaan nu naar nooit eerder geziene levels van USD 5.000,00 – USD 6.000,00 per 40ft container en meer.


Een van de grootste uitdagingen op dit moment is dat de rederijen veelal bestaande contracten en space agreements niet meer honoreren, er wordt simpelweg scheepsruimte aan de hoogste bieder verkocht waardoor een zeer onzekere en onacceptabele situatie ontstaat.


Uiteraard zijn wij in gesprek met de diverse rederijen en onze partners in Azië om de gevolgen van deze ontwikkeling voor onze klanten zoveel mogelijk te beperken, maar ook wij zullen moeten dealen met deze ongewone situatie.


Helaas hebben wij momenteel geen andere keuze dan alle bestaande tariefafspraken met onze klanten buiten werking te zetten. We zullen case bij case tarieven en ruimte afspreken en we houden u op de hoogte van de verdere ontwikkeling.

Terug naar overzicht
+31 (0)88 3190430
info@intervracht.nl