IMO 2020

Terug naar overzicht
IMO 2020

Graag willen wij u informeren over de aanstaande toeslag met betrekking tot Zeevracht, beter bekend als IMO 2020. Onderstaand kort een uitleg omtrent dit onderwerp.

Wat is IMO 2020?
De Internationale Maritieme Organisatie (IMO) heeft besloten dat de uitstoot van zwavel verminderd moet worden met 80%. Dit kan gebeuren door het gebruik van zwavelarme stookolie, het huidige aandeel van zwavel in deze stookolie zal verminderen van 3.5 % naar 0.5%. Voor een uitgebreide uitleg verwijzen wij naar deze link: IMO 2020

Waarom is het nodig?
De maritieme sector is verantwoordelijk voor ongeveer de helft van de wereldvraag naar olie. Per dag worden 3.8 miljoen vaten olie geconsumeerd. Rederijen zullen dus moeten overgaan naar een ander brandstoftype om de reductie te kunnen realiseren.

Welk effect heeft IMO 2020?
Doordat rederijen gebruik moeten gaan maken van de nieuwe brandstofsoort, zal de vraag hiernaar en dus de prijs stijgen. De kosten hiervan kunnen niet door de rederijen gedragen worden, en dus zullen zij per 01.12.2019 een toeslag implementeren. De verwachting is dat deze aparte toeslag over een paar jaar zal worden geïncludeerd in het zeevrachttarief.

Hoe zal de toeslag worden geïmplementeerd?
Op dit moment zien we een veelvoud van de manier van het invoeren van de toeslag. Dit verschilt per rederij, vaargebied, type schip enz.
Om het voor u als klant overzichtelijk te houden, zullen wij per 01.12.2019 voor Import een toeslag van USD 150 per TEU invoeren, dus USD per 20ft container, en USD 300 per 40ft container. Voor deelpartijen (LCL) zal de toeslag USD 6 per w/m bedragen. Voor Export zullen wij dit volgens uitgave rederij belasten, als indicatie zal dit USD 75 per TUE zijn.
We begrijpen dat dit kostenverhogend voor u werkt, maar wij verzekeren u dat wij de verhoging tot een minimum hebben weten te beperken.

Mochten er nog vragen zijn omtrent dit onderwerp, aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen per mail oceanimport@intervracht.nl of oceanexport@intervracht.nl of per telefoon 088-31 90 430.

Terug naar overzicht
+31 (0)88 3190430
info@intervracht.nl