Corona update; Douane schaalt werkzaamheden af

Terug naar overzicht
Corona update; Douane schaalt werkzaamheden af

De uitbraak van het Coronavirus heeft wereldwijd een grote impact op burgers en bedrijven. Dat geldt ook voor het werk van de Nederlandse Douane. Daarbij staat vanzelfsprekend de gezondheid van de medewerkers voorop. De Douane gaat daarom zijn werkzaamheden, waar mogelijk en verantwoord, deels ‘afschalen’. De Douane zorgt er vanzelfsprekend voor dat de vitale werkprocessen op orde blijven. En dat daarmee de continuïteit van de douaneprocessen in relatie tot het goederenverkeer zoveel mogelijk wordt gewaarborgd.


De Nederlandse Douane heeft de afgelopen dagen een aantal vitale douaneprocessen aangewezen waarmee we de dienstverlening aan het bedrijfsleven blijven faciliteren. Dat betekent dat alle (telefonische en digitale) loketten open zijn en dat de dienstverleningskanalen volledig in bedrijf zijn. Ook continueert de Douane de reguliere aangiftebehandeling en vrijgave van goederen en de reguliere handhavingstaken met betrekking tot het borgen van de gezondheid van burgers en de veiligheid van de samenleving. Bovendien moet de fiscale kerntaak op verantwoord niveau worden gehandhaafd. Werkzaamheden voor de overige handhavingsgebieden worden afgeschaald.


De Douane vertrouwt erop dat met deze afschaling van het operationele werk een goede balans is gevonden tussen het beperken van de gezondheidsrisico’s voor douanemedewerkers en de opdracht van de Douane om bij te dragen aan de veiligheid en gezondheid van de samenleving. Over de uitwerking van de genomen maatregelen voert de Douane nader overleg met de opdrachtgevende
departementen.

Terug naar overzicht
+31 (0)88 3190430
info@intervracht.nl