Containertarieven

Terug naar overzicht
Containertarieven

De tarieven voor containers vanuit China naar Europa zijn in 2 maanden tijd bijna verdrievoudigd en het einde is nog niet in zicht, voor december worden verdere verhogingen verwacht.


China zou zich de grootste zorgen maken over de containertarieven op de trans Pacific, waar de tarieven inderdaad nog steeds het hoogst zijn, al schoten afgelopen week juist de tarieven richting Europa het hardst de lucht in.


De vraag naar containers is tijdens de coronacrisis onder meer gestegen door het thuiswerken, vertelt een topman van een grote Europese rederij in de Financial Times. Alle kantoormedewerkers die voorheen bij de Starbucks een muffin gingen kopen, willen nu bijvoorbeeld thuis toast voor zichzelf maken, met als gevolg dat containerrederijen miljoenen extra broodroosters te transporteren hebben.


Het grote vrachtaanbod zorgt volgens de topman voor veel havenvertragingen. De rederij CEO zegt in de FT dat schepen richting Europa die voorheen twee dagen nodig hadden om in een Chinese haven te laden, nu tot wel zeven dagen aan de kade liggen.

Terug naar overzicht
+31 (0)88 3190430
info@intervracht.nl