Wat doet een intercontinentaal expediteur?

Terug naar overzicht
Wat doet een intercontinentaal expediteur?

De kans is groot dat u weet wat een intercontinentaal expediteur is en waar ze zich in grote lijnen mee bezig houden. Maar wat doen ze nou precies en wat is hun toegevoegde waarde? Waarom zou u uw goederentransport en aanverwante zaken door een expediteur af laten handelen?

 

Wat is een intercontinentaal expediteur?

Een expediteur kan getypeerd worden als een bemiddelaar die ervoor zorgt dat uw goederen op de meest effectieve en efficiënte wijze van A naar B worden vervoerd. Het gaat hierbij niet enkel om het fysieke transport van goederen. De expediteur probeert de beste prijzen te vinden voor elk onderdeel van uw transport, hij stelt contracten op en verzorgt de benodigde documentatie. Daarnaast staat de expediteur borg voor onder andere de invoerrechten die betaald moeten worden. De expediteur heeft een adviesfunctie en kan transport verzorgen van deur tot deur (afhankelijk van de leveringscondities) inclusief douanezaken. Daarnaast houdt de expediteur zich bezig met de verzekering en opslag van goederen. Kortom: een expediteur neemt het gehele logistieke proces uit handen van de klant. Het verschil tussen een expediteur en intercontinentaal expediteur is dat een expediteur het binnenlands transport (of binnen Europa) verzorgt en een intercontinentaal expediteur zich richt op transport naar andere continenten via bijvoorbeeld zee- en luchtvracht.

Wat is de toegevoegde waarde van een intercontinentaal expediteur?

In het geval van intercontinentaal goederentransport heeft u te maken met een groot aantal (complexe) activiteiten. De goederen moeten zee- /luchtvaartwaardig verpakt worden, afgehaald worden bij het pick-up adres, naar de dichtstbijzijnde (lucht)haven gebracht worden, de screening van de goederen en de uitklaring moet worden verzorgd, het zee- luchttransport moet geregeld worden, vervolgens moet de zending op de (lucht)haven van bestemming worden afgehaald en afgeleverd worden op de plaats van bestemming. Naast het fysieke proces moet de inklaring geregeld worden en de gehele zending moet verzekerd worden. Elke individuele stap wordt door andere transporteurs verzorgt. Het behoeft geen uitleg dat dit om specialistische kennis vraagt. Veel bedrijven die goederen importeren of exporteren hebben deze kennis niet in huis. Daarnaast speelt tijd een belangrijke rol; het organiseren van intercontinentaal transport is tijdrovend en voor veel bedrijven is het daardoor lastig om het transport zelf te organiseren en alle randzaken af te handelen. Tot slot kan het voordeliger zijn om transport via een expediteur te organiseren, omdat zij door hun volumes vaak scherpere tarieven krijgen bij de verschillende transporteurs. De toegevoegde waarde van expediteurs ligt dus vooral in de specialistische kennis, tijd-, werk- en kostenbesparing.

 

Bent u op zoek naar een intercontinentaal expediteur?

Neem gerust contact op met Intervracht wanneer u op zoek bent naar een intercontinentaal expediteur. Intervracht is al sinds 1999 actief als intercontinentaal lucht- en zeevracht expediteur. Door deze jarenlange ervaring, wereldwijde kantoren en uitgebreid agentennetwerk kan Intervracht u volledig ontzorgen wat betreft uw transporten vanuit en naar iedere locatie wereldwijd.

Terug naar overzicht
+31 (0)88 3190430
info@intervracht.nl